Beyrut'ta büyük patlama: En az 10 ölü

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta büyük bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının artacağı tahmin ediliyor.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta büyük bir patlama meydana geldi. Şehrin neredeyse her noktasında hissedilen patlamanın eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evinin yakınlarında gerçekleştiği aktarıldı.

Nedeni henüz belirlenemeyen patlamayla birlikte çevredeki binalarda da hasar oluştu. Beyrut liman bölgesindeki patlamanın şehrin büyük bir bölümünde hissedilirken, çevredeki binalarda hasar oluştu. Patlamanın etkisiyle 3 katlı bir binanın yıkıldığı, enkaz altında hala insanların olduğu belirtildi. Reuters'a göre patlamada ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti.

Lübnan resmi ajansı LNA, patlamanın ardından Beyrut Limanı'nda patlayıcıların bulunduğu bir depoda yangın çıktığını duyururken, bazı kaynaklar kentte 2 patlamanın gerçekleştiğini öne sürdü.

LBC televizyon kanalına bağlanan Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, patlamanın 'çok sayıda yaralanmaya' ve büyük hasara neden olduğunu söyledi.

Lübnan medyası, patlamanın ardından moloz altında kalmış insanların görüntülerini yayımladı.

Ajanslar