Batman'da Yaz Kur'an Kursu heyecanı yaşanıyor

Batman'da yaz tatilinin başlamasını fırsat bilen aileler çocuklarını bugün itibariyle Yaz Kur'an Kurslarına göndermeye başladı. Camilere akın eden çocuklar, Kur'an-ı Kerim öğrenmenin sevincini yaşadılar.

Batman'da Yaz Kur'an Kursu heyecanı yaşanıyor
Batman'da Yaz Kur'an Kursu heyecanı yaşanıyor
Batman'da Yaz Kur'an Kursu heyecanı yaşanıyor
Batman'da Yaz Kur'an Kursu heyecanı yaşanıyor
Batman'da Yaz Kur'an Kursu heyecanı yaşanıyor
Batman'da Yaz Kur'an Kursu heyecanı yaşanıyor

Okulların tatile girmesiyle beraber Batman merkez, ilçe ve köylerde açılan ve yoğun ilgi gösterilen Yaz Kur'an Kurslarında çocuklara, Kur'an-ı Kerim eğitimi verilmeye başlandı.

Yaklaşık 3 ay devam edecek olan Kur'an kurslarında öğrencilere Kur'an-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlak örnekleri öğretilmeye çalışılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığının "Camilerimiz Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganı ile başlayan Yaz Kur'an Kurslarına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Çocuklar, ellerine Kur'an-ı Kerimleri ve Elif Ba'ları alıp camilerin yolunu tuttular. Camiler çocuk sesleriyle şenlendi.

Mehmet Emin Terece Camii İmam Hatibi Hivzullah Kavak, her geçen yıl yaz Kur'an kurslarına gelen öğrenci sayısının arttığını söyledi.

"Camilerde görülen dersleri önemsiyoruz"

Bugün itibariyle yaz Kur'an kurslarının başladığını anımsatan Kavak, "Daha önce hutbelerde ailelerden çocuklarını kurslara göndermelerini istemiştik. Aileler bugün çocuklarını kursa göndererek Kur'an-ı Kerim'e olan teveccüh ve gayretlerini göstermişlerdir. Çocukların camilerde görecekleri dersleri önemsiyoruz. Derslerimiz hafta içi 09.00'da başlayıp 12.00'de sona erecektir. Derslerimizin ilkinde Kur'an-ı Kerim, son derste ise dini ders dediğimiz ahlak dersleri, siyer, namaz gibi uygulamalı eğitim verilecektir." dedi.

"Dinini öğrenen çocuk kötülüklerden korunmuş olur"

Çocukların camiye gösterdiği ilginin kendilerini oldukça memnun ettiğini vurgulayan Kavak, "Bizler camideki eğitimi önemsiyoruz. Camiyle buluşan çocuklarımız kendilerini uyuşturucu satıcılarından, hırsızlardan, kötü niyetli insanlardan korumuş oluyorlar. Bir genç, ancak camide aldığı Kur'an-ı Kerim ve dini eğitimle kendisine, topluma, vatana faydalı bir fert olur. Aileler de bu bilinçle çocuklarını camilere göndermektedirler. İnşallah bu eğitimler sayesinde çocuklarımız en güzel şekilde Kur'an'ı öğrenip dini eğitimlerini alacaklar." diye konuştu.

Kur'an kurslarına gelen öğrenciler ise dinlerini ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

"İyiliği öğrenmek için camiye geliyorum"

Kurs öğrencilerinden Hiranur Gidiş, "Buraya Kur'an okumak ve dinimizi öğrenmek için kursa geliyorum. Ayrıca Allah'ın sevgisini kazanmak ve Peygamber Efendimizi tanımak için Kur'an kursuna kaydoldum. Namaz kılmak, arkadaşlarımızla dost olmak ve iyiliği öğrenmek için camiye geliyorum. Cami ve ortamı çok güzeldir. Bu ortam bize çok şey öğretiyor. Hocalarım çok iyidirler ve onlardan çok memnunum." ifadelerini kullandı.

"Herkesi buraya davet ediyorum"

Kursa gitmenin sevincini yaşadığını dile getiren Esin Yürük, "Ben buraya Allah'ın dinini, Allah'ın bize göndermiş olduğu Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye geldim. Okul bittikten sonra yaz kursuna bilmediklerimi öğrenmeye geldim. Burası çok güzel bir yer, herkesi buraya davet ediyorum. Herkesi Allah'ın dinini öğrenmeye davet ediyorum." dedi.

"Artık namazımı kılıp orucumu tutuyorum"

Öğrencilerden Elif Şevval Yapıcıoğlu da duygularını şöyle aktardı: "Ben buraya Allah'ın bize gönderdiği Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için geldim. Ben Kur'an-ı Kerim'i okumadan önce namaz kılmıyordum. Bize bunları öğrettikleri için hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Ben artık namazımı kılıp orucumu tutuyorum ve Kur'an-ı Kerim'imi de okuyorum."

"Burayı çok seviyorum"

Geçen yıl da kursa gittiğini belirten Yasin Uzunbay, "Ben buraya dinimi, Peygamberimizin hayatını daha iyi öğrenmek için ve Allah'a daha yakın olmak için geliyorum. Namazı nasıl kılacağımızı öğrenmek için de buraya geliyorum. Geçen seneden beri hep bunları öğrenmek için geliyorum. Arkadaşlarımızla nasıl davranılması gerektiğini öğreniyorum. Böyle şeyler için buraya geliyorum. O yüzden burayı çok seviyorum." diye konuştu.

"Allah'a daha çok yakınlaştığımızı hissediyorum"

Herkesi camiye davet ettiğini vurgulayan Muhammed Mustafa Taymur, "Ben buraya iyiliği, kötülüğü anlamaya geldim. Kur'an'ımı okumaya geldim. Çok güzel bir yer. Allah'a şükürler olsun dinimizi öğreniyoruz. Allah'a daha çok yakınlaştığımızı hissediyorum. Herkesin camiye gelmesini tavsiye ediyorum."

İLKHA