Bakan Koca: ´Sakarya'daki patlamada 4 can kaybı, 97 yaralımız var´

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında çıkan patlamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 4’e, yaralı sayısının ise, 97’ye yükseldiğini açıkladı.

Bakan Koca: ´Sakarya'daki patlamada 4 can kaybı, 97 yaralımız var´

Edinilen bilgiye göre, Hendek Yukarıçalıca mevkiinde bir havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamanın sesi şehir merkezinin birçok noktasında duyuldu.

Patlamının ardından çok sayıda bölgeye itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Patlamanın ardından bölgeye giden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeyi havadan inceledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ana kadar 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 97 vatandaşında hastaneye kaldırıldığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ekiplerin patlamanın olduğu bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Sosyal medya Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Sakarya'da havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sebebiyle Orman Genel Müdürlüğümüze bağlı 1 uçak, 2 helikopter ve 15 arazözü takviye olarak bölgeye gönderdik. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sakarya'ya büyük geçmiş olsun. Yaralılara acil şifalar diliyorum.” ifadesini kullandı.

AFAD ekipleri patlamanın ardından teyakkuza geçti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin bölgede 713 personel, 182 araç, 2 arama köpeği, 2 ambulans helikopter, 2 söndürme helikopteri ve bir söndürme uçağının görevlendirildiğini bildirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, çalışanlarımızın ailelerine tek tek ziyaretlere başladıklarını, sosyal yardım ve sosyal hizmetlerle yanlarında olduklarını belirtti.

İLKHA