Bahreyn: İsrail'in Irak ve Lübnan saldırıları 'meşru müdafaa'

Bahreyn Dışişleri Bakanı İşgalci İsrail'in Irak, Suriye ve Lübnan'a saldırılarını savundu.

Bahreyn: İsrail'in Irak ve Lübnan saldırıları 'meşru müdafaa'

Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid Bin Ahmed El Halife, İşgalci İsrail'in Irak, Suriye ve Lübnan'a düzenlediği son saldırıları "meşru müdafaa" olarak savunarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin normale dönmesinin bir başka işaretini verdi.

İşgalci İsrail'in son bir hafta içinde Irak-Suriye sınırına düzenlediği saldırı, Suriye'nin orta kesiminde bir yerleşke ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'a insansız hava aracı saldırısı da dahil olmak üzere bölgede düzenlenen çok sayıda saldırıyla bağlantısı bulunuyor.

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun Beyrut'a yapılan saldırıyı "savaş ilanı" olarak nitelendirirken, Irak Cumhurbaşkanı Barham Salih ve Başbakan Adel Abdul Mehdi İşgalci İsrail'i kendi deyimiyle "Irak egemenliğine saldırı" olarak nitelendirdi.

Aoun, Salih ve Abdül Mehdi'nin yorumlarına yanıt olarak görünen Bahreynli Al Khalifa, Twitter'da şunları yazdı:

"İran, Devrim Muhafızları Kolordusu, Lübnan partisi [Hizbullah], Irak'taki Halk Seferberlik Güçleri, Yemen'deki Husi kolu bize savaş ilan edenlerdir. Bunların mühimmat yığınlarını vuran ve yok eden suçlu değil. Bu nefsi müdafaadır."

Al Khalifa ayrıca Birleşmiş Milletler Tüzüğü'nde yer alan ve "devletlerin kendilerini herhangi bir tehdit veya saldırganlığa karşı savunma hakkını açıkça doğrulayan" Madde 51' in yedinci bölümünü de tweetleyerek İşgalci İsrail'e destek verdi.

El Halife'nin yorumları Bahreyn'in İsrail ile ilişkilerini normale döndüğünün bir kanıtı olarak görülüyor.

El Halife, geçen ay Washington'da düzenlenen İleri Dini Özgürlük Konferansında İşgalci İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ile de bir araya gelmişti.

Middleeastmonitor / Habernas Çeviri