Avrupa’da İslamofobi Twitter üzerinden hızla yayılıyor

İslamofobinin sosyal medyada özellikle Twitter'da yayılması, Avrupalı Müslümanların karşı karşıya olduğu yeni tehlikelerden biridir.

Avrupa’da İslamofobi Twitter üzerinden hızla yayılıyor

İslamofobi, Müslümanların Batı'daki varlığının önündeki en büyük zorluk olmaya devam ediyor. Aşırılık yanlıları provokatif yöntem ve Müslümanlara karşı düşmanca söylemlerle farklı ülke halkları arasında da "İslam korkusunu" tetikliyor.

El Ezher'in aşırılıkla mücadele gözlemcisi son raporunda, başta Twitter olmak üzere sosyal medyanın Müslümanlara yönelik, yanlış bilgi ve hakaret amacıyla kullanılmasına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca bu durumu Müslümanlar için büyük bir tehlike olarak nitelendirdi.

El-Ezher Gözlemevi raporunda, aşırılık yanlılarının fiziksel saldırılara yol açabilecek paylaşımlarla insanları kışkırtmaya çalıştıklarını belirtti. Raporda Temmuz 2009'da Alman biri tarafından ırkçı bir saldırı sonucu mahkemede öldürülen Merve El Şarbini örnek olarak gösterildi.

Ayrıca El-Ezher Gözlemevi raporunda bu eylemlerin Müslümanlar için birçok sosyal, ekonomik ve psikolojik soruna yol açtığını vurguladı.