Avrupa Yetim Eli Makedonya'da yüzlerce çocuğu sünnet ettirdi

Dünyanın birçok ülkesinde yaptığı hayır çalışmalarıyla adından söz ettiren Avrupa Yetim Eli, Makedonya'da kendi imkânlarıyla sünnet olamayan yüzlerce çocuğu sünnet ettirdi.

Türkiye'den götürdüğü gönüllü doktorlarla birlikte Makedonya'nın Ustrumca bölgesine giden Avrupa Yetim Eli, birkaç genç imamın kurduğu ve yerelde yardım faaliyetleri yapan Dost Eli Derneği ile birlikte sünnet organizasyonu düzenledi.

Hayırseverlerin desteğiyle Ustrumca'nın Bansko köyünde düzenlenen programla yüzlerce çocuğu sünnet ettiren dernek, ailelerden de hayır duası aldı.

Düzenledikleri sünnet organizasyonu ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Avrupa Yetim Eli Derneği Başkanı Abdurrahman Altun, kendi imkânlarıyla sünnet olamayan çocuklar için Türkiye'den doktor getirerek sünnetlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Sünnet organizasyonumuz 3 gün boyunca devam edecek"

Altun, "Burada Müslüman köyler var ve Müslüman bir toplum yaşıyor. Bu insanlar burada kendi imkânlarıyla çocuklarını sünnet yapamıyorlar. Haliyle dışarıdan yardım bekliyorlar. Biz de bize yapılan başvuru neticesinde yardım yaptık. Türkiye'den buraya doktor getirdik. Doktorlarımız burada sünnetleri yapacaklar. Kuzey Makedonya bölgesinin doğusunda yer alan Usturumca bölgesinin Bansko köyündeyiz. Doktorlarımız bugün ne kadar çocuk sünnet edebilirlerse sünnet edecekler. Sünnet organizasyonumuz 3 gün boyunca devam edecek. Bu süre içerisinde ne kadar çocuk gelirse gelsin hepsini sünnet edeceğiz. Sünnet programıyla birlikte çocuklara giyim eşyası ve oyuncak hediye edeceğiz. Yani bir sünnet şöleni şeklinde program yapacağız inşallah. Bu vesileyle hayırseverlerimize, doktorlarımıza, basın mensuplarına çok teşekkür ederiz." dedi.

"250'den fazla çocuğu sünnet ettireceğiz"

Bansko köyünde imamlık yapan ve genç imam arkadaşlarıyla Dost Eli Derneğini kurup hayır çalışmaları yapan Hayati İbrahim ise organizasyonla ilgili şunları söyledi:

"Avrupa Yetim Eli ile Dost eli Derneği olarak ortaklaşa bir sünnet şöleni gerçekleştirdik. İnşallah bugün 100 çocuğumuzu sünnet ettireceğiz. Yarın da 100 çocuğumuzu sünnet ettireceğiz. Burada toplamda 250'den fazla çocuğu sünnet ettireceğiz. Burada bulunan Avrupa Yetim Eli Derneği, doktorlar ve basın mensuplarına çok teşekkür ederiz."

İLKHA