Avrupa Yetim Eli Derneği heyeti Burundi ve Tanzanya'da ziyaretler gerçekleştirdi

Afrika Kıtası'nda hayır projelerini sürdüren Avrupa Yetim Eli Derneği yetkilileri ile Gazeteci Güngör Yavuzaslan, Burundi Türkiye Büyükelçisi Alp Işıklı, Maarif Vakfı okulu ve Tanzanya Türkiye Büyükelçisi Mehmet Güllüoğlu'nu ziyaret etti.

Avrupa Yetim Eli Derneği heyeti Burundi ve Tanzanya'da ziyaretler gerçekleştirdi

Dünyanın birçok ülkesinde hayır projelerini sürdüren Avrupa Yetim Eli Derneği yetkilileri yaklaşık bir haftadır Afrika Kıtası ülkelerinde çalışmalarına devam ediyor.

Günlerdir yürütülen çalışmalar içinde Burundi ve Tanzanya ülkelerinde ihtiyaç sahibi mağdur binlerce insana dernek yetkilileri tarafından süt keçisi dağıtımı, giysi, ayni ve nakdi yardım gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen programların ardından Avrupa Yetim Eli Derneği yetkililerinden Nizamettin Aygan, Avrupa Yetim Eli Derneği Afrika Koordinatörü Ömer Polat ve Gazeteci Güngör Yavuzaslan, Burundi'de faaliyet yürüten Maarif Vakfı'nı ziyaret etti.

Maarif Vakfı Burundi Ülke Temsilcisi Erol Aslan tarafından karşılanan heyet, ülkede yürütülen eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Heyet daha sonra Türkiye Burundi Maslahatgùzarı Elçi-Müsteşar Alp Işıklı'yı ziyaret etti.

Türkiye Büyükelçiliğinde heyeti ağırlayan Maslahatgùzarı Elçi-Müsteşar Işıklı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Burundi'de yapılan çalışmaların çok anlamlı olduğunu belirten Işıklı, son dönemlerde Türkiye-Burundi arasında ilişkilerin geliştiğini belirtti.

Işıklı, dernek tarafından ülkede yürütülen projeler içinde her aileye üretim yapılması için dağıtılan süt keçilerinin ilerleyen zamanlar için büyük önem arz ettiğini ve bunun sürdürebilirliğinin umut vadettiğini söyledi.

Kendilerini misafir ettikleri için Büyükelçi Işıklı'ya teşekkür eden Avrupa Yetim Eli Derneği yetkilisi Nizamettin Aygan tüm dünyada olduğu Afrika Kıtası'nda önemli projelere imza attıklarını söyledi. Aygan, ailelerin kendi geçimlerini sağlayabilecekleri projeler üretme gayretinde olduklarını söyledi.

Gazeteci Güngör Yavuzaslan ise Burundi'yi çok önemsediklerini, Avrupa Yetim Eli ile birlikte ülkenin kalkınmasına katkı sunacak projelerde yar alacaklarını ifade etti.

Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Burundi'deki çalışmaların ardından heyet daha sonra çeşitli projelerin sürdürmek için havayolu ile Tanzanya'ya geçti.

Tanzanya Türkiye Büyükelçiliğini ziyaret eden heyet, Büyükelçi Mehmet Güllüoğlu tarafından misafir edildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Büyükelçi Güllüoğlu, Tanzanya'nın sürdürülebilir alanlarda yatırım yapılacak projelere ihtiyacı olduğunu belirtti.

Misafirperverliklerinden dolayı mutlu olduklarını belirten Avrupa Yetim Eli Derneği yetkilisi Nizamettin Aygan, Tanzanya'da yürüttükleri çalışmaları anlattı.

Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

İLKHA