Avrupa ülkeleri sınırlarını bugünden itibaren açmaya başladı

Avrupa Komisyonun da AB içinde sınırların açılması tavsiyesi üzerine bugünden itibaren AB ülkeleri arasında geçişlere yeniden başlandı.

Avrupa ülkeleri sınırlarını bugünden itibaren açmaya başladı

Avrupa ülkeleri koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında aldıkları tedbirleri kaldırmayı sürdürürken "yeni normal" olarak adlandırılan süreçte bugünden itibaren büyük ölçüde son aşamaya girilecek.

Salgının yayılma hızının azalmaya başlamasıyla birçok ülke bir süredir kademeli olarak önlemleri gevşetti, ülkeler arasındaki sınırlar da 15 Haziran'dan itibaren yeniden açılmaya başlandı.

Avrupa Komisyonu da AB içinde sınırların açılması tavsiyesinde bulunmuştu.

Almanya büyük ölçüde normale dönüyor

Almanya, Covid-19 salgını sebebiyle kara sınırlarında başlattığı kontrolleri 15 Haziran'dan itibaren kaldırmaya başladı.

İtalya'dan hava yoluyla gelenlere yönelik kontrolleri 15 Haziran'da, İspanya'dan gelenlere yönelik kontrolleri ise 21 Haziran'da sonlandıracak.

Almanya, AB ve Schengen ülkeleri ile İngiltere'ye seyahat uyarılarını da 15 Haziran'da kaldıracak, bunun yerine ayrıntılı olarak bu ülkelere seyahat edeceklere "seyahat tavsiyeleri" yayınlayacak.

AB dışındaki ülkelere ise seyahat uyarıları 31 Ağustos'a kadar uzatıldı.

Bu arada, seyahat uyarıları seyahat yasağı anlamına gelmediğinden, yaklaşık 3 aydır Türkiye'ye gerçekleşmeyen tarifeli uçak seferleri, yeniden başladı.

Almanya'da eyalet yönetimleri de normalleşme süreci kapsamında tedbirleri gevşetmeye devam ediyor.

Euronews