'Amacımız Peygamberimizin hayatını öğrenmek'

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, "O'nu oku O'nu yaşa" sloganıyla Türkiye geneli düzenlenen ödüllü Siyer Yarışması, Van ve ilçelerinde 7 bin kişinin katılımıyla 35 okulda gerçekleştirildi.

'Amacımız Peygamberimizin hayatını öğrenmek'

Bu yıl, 78'i il merkezi 254'ü ilçe olmak üzere toplamda 332 merkezde 9'uncusu düzenlenen Siyer Yarışması'na katılanlar, sabahın erken saatlerinde yola koyuldu.

Siyer yarışması için okullara gelen adaylar, heyecanla yarışma anını bekledi.

Van'da yapılan Siyer Yarışması'yla ilgili açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörü Murat Saraç, "Siyer yarışmasının dokuzuncusunu düzenledik. Van ve ilçelerde toplamda 35 okulda yarışmamız yapıldı. Toplamda 7 bin yarışmacımız katılım sağladı. Yarışmamız dört kategori şeklinde yapıldı. İlk Okullar, Orta Okullar, Lise ve yetişkinler olmak üzere toplamda dört kategori şeklinde yarışmamız yapıldı. Bu yarışmaya katılanlar bilsinler ki kesinlikle kaybetmediler. Kaybedeni olmayan bir yarışmaya katıldılar. Her halükarda kazanan sizler oldunuz. Bu yarışmaya hazırlanırken elde edilen bilgiler kesinlikle maddi ödüllerle kıyaslanamaz bile. Bizimde amacımız Peygamber Efendimizin hayatını öğretmektir. Yarışmaya katılan arkadaşlarımızın öğrendiklerini hayatlarına uygulamasını tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.

Siyer yarışmasına katılan adaylar, Peygamber Efendimizin hayatını öğrendikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

İki ay boyunca bu yarışmayı beklediğini belirten Mehmet, "Yarışmaya iyi hazırlandım. İnşallah soruları iyi yaparım. Bu yarışmayı kazanmaktan öte, yarışmayı hazırlanırken okuduğum kitabı kendi hayatımda uygulamak istedim. Peygamberimizin ahlakını kendime örnek almak istedim. Peygamber Efendimizin hayatını merak ettiğim için yarışmaya hazırlandım. Peygamberimizi anlatan kitabı okumak, çok iyi geldi bana." diye konuştu.

Gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını iyi anlamaları gerektiğini dile getiren Ahmet Vanlı, "Gençlerimiz kafelerde kötü ortamlarda bulunuyorlar. Bu durum gerçekten bizim toplumumuzdaki bir gence yakışmaz. Gençlerin dinlerine bağlı olması lazım. Bu tür etkinliklere katılım sağlamaları lazımdır. Bu yarışmaya katılım amacı yarışmak değil, Peygamber Efendimizin hayatını anlamaktır." ifadelerini kullandı.

Harun Aşkan, "Yarışmayı öğrendiğimde hemen başvurumu yaptım. Çünkü bu yarışmanın olumlu yönde hayatımıza çok etkisi oluyor. Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. Bu yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ediyorum. Karşılık beklemeden Peygamberimizin hayatını öğrenmiş oluyoruz. Yarışmaya iyi hazırlandım umarım iyi bir sonuç alırım." dedi.

Siyer yarışmasına her sene katıldığına vurgu yapan İhsan Cintan, "Kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Ödül kazanamasakta Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş oluyoruz. Peygamber Efendimizi tanıdıkça örnek alıyoruz. Peygamber Efendimizin hayatını kendi hayatımıza uygulamaya çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

Ahmet Beyaz, yarışmayla ilgili şu ifadelere yer verdi:

İki oğlum yarışmaya katıldı. Amacım, çocuklarımın ödül kazanması değil, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeleridir. Her zaman çocuklarımın bu tür etkinliklere katılım sağlamasını istiyorum. Çocuklarıma gerekli İslami eğitimleri verdim. Ama yine de bilgi öğrenmekle bitmez. Her zaman bu tür etkinliklere katılıp eksikleri varsa tamamlamalarını sağlarım. Biz, bütün herkesin bu yarışmalara katılması temennisinde bulunuyoruz. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeye herkesi davet etmemiz lazım.

Siyer yarışmasına katılan İzzet İşler ise "Bu hayırlı yarışmayı düzenledikleri için öncelikle Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür ediyorum. Eğer cenneti kazanmak istiyorsak Allahı ve Resulünü sevip hayatımızda bunları yaşatmalıyız. Üçüncü yıldır siyer yarışmasına katılım sağlıyorum. Önemli olan okumak ve Resulullah'ı anlamaktır." mesajını verdi.

Siyer yarışmasına her yıl düzenli olarak katılım sağladığına dikkat çeken Esmanur Taş, "Bu yarışmanın yapılması çok güzel oluyor. Hem bilgi öğreniyoruz. Bu yarışmaya hazırlandığımız kitaplar sayesinde Peygamber Efendimiz hakkında yeni bilgiler öğrenmiş oluyoruz." diye ifade etti.

Yarışmaya ilk defa katıldığını söyleyen Berfin Yaprak, "Katıldığımda çok heyecanlıydım. Ama heyecanımı yenip yarışmamı başarıyla tamamladım. Başarılı olacağımı düşünüyorum. En önemlisi de yarışmaya hazırlanırken Peygamber Efendimizin hayatını ve İslam dini için çektiği sıkıntıları öğrendim." bilgisini paylaştı.

Helin Yaşar, yarışmayla ilgili şu paylaşımlarda bulundu:

Yarışma esnasında çok heyecanlandım. Ama Yarışma çok güzel geçti. Umarım yarışma sonuçlarım başarılı olur. Kitabın yazarı Sadullah Aydına bizi bu güzel eserle bilgilendirdiği için teşekkür ederim. Peygamber Efendimizin çektiği zorlukları ve hayatını öğrendik. Bu bizim için en büyük ödüldür.

Serkan Çıkar ise "Öğretmenimin tavsiyesiyle yarışmaya katıldım. Üç hafta boyunca yarışmaya hazırlandım. Yarışma güzel geçti. Peygamberimizin hayatını öğrendiğimiz için çok mutluyum." paylaşımında bulundu.

Abdurrahman Sekvan da "Siyer kitabını okuyup Peygamberimizin hayatını öğrendiğim için çok mutluyum. Her yıl katıldığımız bu yarışmayı her sene heyecanla bekliyoruz. Çünkü her sene yeni bilgiler öğrenmiş oluyoruz." İfadelerine yer verdi.

İLKHA