Ahlaki yozlaşmanın önüne ancak namaz ile geçilebilir

Namazsız ve kendi değerlerinden uzak bir nesil yetiştirilmek istendiğine dikkat çeken Kur'an Nesli Platformu Gaziantep İl Temsilcisi Mustafa Kaya, gençlerin ahlaki bir yozlaşmanın eşiğinde olduğunu, bunun önüne ancak namazla geçilebileceğini söyledi.

Kur'an Nesli Platformu tarafından Ağustos ayının "Namaz ayı" olarak ilan edilmesi münasebetiyle Gaziantep'te 7-10 yaş arası çocuklara yönelik "Hayat Namazla Güzeldir" teması kapsamında namaz ile ilgili program düzenlendi.

Etkinlik kapsamında iki hafta boyunca namaz eğitimlerini başarıyla tamamlayan 7-10 yaş arasındaki kız çocukları için düzenlenen programda, 7-10 yaş arası çocuklara abdest ve namaz ile ilgili bilgiler verildi. Program kapsamında çocuklar, namazın farzları ile sünnetleri ve namazın nasıl kılınacağının yanı sıra ezan okumayı ve kamet getirmeyi öğrendi.

Kur'an Nesli Platformu'nun verdiği eğitimle namaz ile tanışan kız çocukları, namazın önemine dikkat çekmek için programın düzenlediği cami önünde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş esnasında çocuklar ellerinde; "Namaz Cennetin Anahtarıdır", "Hayat Namazla Güzeldir" adlı pankartlar taşıyarak "Namaz Dinin Direğidir", "Namaz Cennetin Anahtarıdır" sloganlarını attı.

Çocukların namaz yürüyüşü, çevredeki vatandaşlar tarafından da büyük bir beğeni topladı. Namaz eğitimini tamamlayan çocuklar için final programı düzenledi. Final programında namaz eğitimini tamamlayan çocuklar, cemaatle 2 rekât şükür namazı kıldı.

Namaz programı ile ilgili İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan Kur'an Nesli Platformu Gaziantep İl Temsilcisi Mustafa Kaya, hayatın ancak namaz ile anlam kazandığını, namazsız bir hayatın herhangi bir anlamının olmadığını ve namazın kurtuluş olduğunu söyledi.

Kuran Nesli Platformu olarak 7-10 yaş arası çocuklara yönelik namaz etkinliği düzenlediklerini belirten Kaya, "15 günlük düzenlediğimiz etkinliğin bugün son günü olmasından dolayı camimizde böyle bir etkinlik tertipledik. İki hafta boyunca programımıza katılan kız çocuklarımıza yönelik düzenlediğimiz programı bugün inşallah nihayete erdiriyoruz." dedi.

"Çocuklarımıza namazı sevdirmek için böyle bir program düzenledik"

Çocuklara namazı sevdirmek için böyle bir program düzenlediklerini anımsatan Kaya, "Peygamberimiz bir hadis-i şerifinde 'Çocuklarımıza 7 yaşında namaz öğretiniz.' buyuruyor ve biz de inşallah bu hadise binaen 7 ve 10 yaş arasındaki çocuklarımıza yönelik namazı sevdirmek amacıyla böyle bir program düzenledik. Programımızın içerisinde, çocuklarımıza namazı sevdirmeye yönelik sohbet ve seminerler oldu. Çocuklara namazın farzlarını, sünnetlerini ve namazın nasıl kılınacağını öğrettik. Ezan okumak ve kamet getirmek gibi namazın içerisinde olan namazın rükünlerini çocuklarımıza öğrettik. Güzel bir etkinlik oldu ve etkinlik güzel, verimli geçti. Katılım beklediğimizden daha da fazlaydı. Bu tür programların hayırlara vesile olmasını diliyoruz." temennisinde bulundu.

"Namaza karşı bir savaş açılmış"

Namazsız ve kendi değerlerinden uzak bir nesil yetiştirilmek istendiğine dikkat çeken Kaya, "Şu anda gelinen noktada ne yazık ki namaza karşı bir savaş açılmış. Namazsızlık, nikâhsızlık, terbiyesizlik had safhada. Bu, ne yazık ki ciddi anlamda işleniyor. Biz de Müslüman olduğumuzdan dolayı çocukları bu tür tehlikelerden uzak tutmayı ve çocuklarımıza namazı sevdirmeyi üzerimize bir görev olarak biliyoruz. Şu anki gelinen noktada gençlerimiz, ne yazık ki ahlaki bir yozlaşmanın eşiğindeler ve buna ancak namaz ile karşı duracağımızı, çocuklara namazı öğreterek, namazı sevdirerek ancak bu kötülüklere ve gidişata 'dur' diyebileceğimize inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Namaz kılan kişinin, kendisini otokontrol mekanizmasıyla kötülüklerden alıkoyacağına dikkat çeken Kaya, bundan dolayı namazın insanı çeşitli kötülüklerden uzak tuttuğuna değindi.

"Namazsız hayatın herhangi bir anlamı yoktur"

Kaya, "Bu sene Gaziantep'in sadece birkaç noktasında bu etkinliği düzenledik ama inşallah hedefimiz, Gaziantep'in tüm mahallelerinde, semtlerinde, camilerinde namaz etkinliğini düzenlemektir. İnşallah bu tür çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Çünkü hayat ancak namaz ile anlam kazanır. Namazsız hayatın herhangi bir anlamı yoktur. Hayatın anlamı ve manası namaz ile olur. Biz bu niyet, bilinç ve şuurla inşallah namazı bütün çocuklarımıza aşılamaya devam edeceğiz. Çünkü namaz ahirette bizim kurtuluşumuzdur. 'Hayat Namazla Güzeldir' sloganıyla başlattığımız etkinlikleri inşallah her yıl bu ay içerisinde düzenleyeceğiz. Hedefimiz ve amacımız, inşallah bütün 7-10 yaş arasındaki tüm çocuklara namazı sevdirme etkinliğini artırarak yapmaktır." şeklinde konuştu.

Namaz programına katılan çocuklar ise namaz kılmayı öğrendikleri için mutlu olduklarını ve hayatın namaz ile güzel olduğunu söylediler.

"Allah'ın verdiği nimetlere karşı namazla şükretmemiz lazım"

Çocuklardan Hayrünnisa Aytekin, "Hayat namazla güzeldir. Allah'ın bize verdiği nimetlere karşı bizim de Allah'ın istediklerini yapmamız lazım. Allah eğer bize namaz kılmayı emrettiyse bizim de Allah'ın bize verdiği nimetlere karşı namaz ile şükretmemiz lazım. Namaz programı için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

"Cennetin kapısı namaz ile namazın kapısı da abdest ile açılır"

Namazı öğrenen çocuklardan Zeynep Öztürk, "Namaz kılmayı çok seviyorum. Namaz bize Allah'ın emridir. Cennetin kapısı namaz ile namazın kapısı da abdest ile açılır. Bizlere bunları öğrettikleri için hocalarımıza çok teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

"Namaz dinin direğidir"

Fatma Zehra ve Esmanur Çelik kardeşler de "Namaz dinin direğidir. Namaz kılmayı seviyoruz ve Allah namazı emrettiği için bizim de namaz kılmamız lazım. Namaz kılmak çok güzel ve hocalarımıza da çok teşekkür ediyorum. Onlar bize namaz ile ilgili her şeyi öğrettiler." diye konuştular.

Elif Kaya da namaz programı çok güzel bir program olduğunu belirterek, bundan sonra düzenli olarak namazını kılacağını belirtti.

İLKHA