Afganistan İslam Emirliği'nde yardım seferberliği

Bugün Afganistan'ın birçok eyaletinde, ihtiyaç içerisindeki binlerce aileye gıda, mutfak eşyası, çadır, battaniye ve nakdi yardım yapıldı.

Afganistan İslam Emirliği'nde yardım seferberliği

Afganistan Kızılay'ı (ARCS) tarafından koordine edilen yardımlar, halka bir düzen içerisinde dağıtıldı.

Depremden, selden, yangından etkilenen bölgelerde dağıtılan yardımlar arasında; gıda, çadır, battaniye, mutfak araç-gereçleri ve brandalar bulunuyor.

Çeşitli eyaletlerde dağıtılan yardımlar şöyle:

Kabil

Afganistan Kızılay'ı Derneği (ARCS), başkent Kabil'deki sekiz bin muhtaç aileye 15 bin 500 Afgani'den oluşan nakit yardımı dağıtmaya başladı. Yardım dağıtımı, Afgan Kızılay'ı Başkan Yardımcısı Molla Nooruddin Turabi'nin de hazır bulunduğu 7. ve 8. bölgeler ile Khak-e-Jabbar Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Yardımların, diğer dört ilçedeki 3 bin aileye daha dağıtılacağı öğrenildi.

Cevcan (Cüzcan)

Afganistan Kızılay'ı, Cüzcan ilindeki ihtiyaç sahiplerine aralarında battaniye, branda ve mutfak gereçlerinin bulunduğu yardımları ulaştırdı.

Nangarhar

Nangarhar vilayetinin Hiva ilçesine Zulka'de köyünde, birkaç gün önce yangından etkilenen 11 aileye ev ihtiyaçlarını içeren malzeme dağıtarak yardımda bulunuldu.

Afganistan Kızılay'ının dağıtımı organize ettiği yardımlar arasında köylülerin ihtiyaç duyduğu çadır, branda, battaniye ve mutfak gereçleri yer aldı.

Meydan Wardak

Afgan Kızılay'ı bugün Meydan Wardak eyaletinin farklı yerlerinde 300 muhtaç aileye nakit yardımı dağıttı.

Kandahar

Afgan Kızılay'ı, güney Kandahar ilinin Sepin Buldak ilçesinde 600 muhtaç aileye yardım dağıtmaya başladı. Gıda ağırlıklı yardımların Suudi Arabistan tarafından Afganistan Kızılayı'na teslim edildiği bildirildi.

Nimruz

Nimruz Afet Yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Nimruz'un 2 ilçesinde, son dönemde yaşanan kuraklıktan etkilenen 735 aileye yardım kuruluşlarının maddi desteğiyle gıda yardımı yapıldığı kaydedildi.

Nimruz'da yapılan yardımlar arasında, her aileye un, bisküvi, bebek maması ve mutfak gereçleri yer aldı.

Paktia

Paktia eyaletindeki 200 muhtaç aileye ise nakit yardım dağıtıldı.

Paktia İl Afet Yönetimi Daire Başkanlığı ile CARE iş birliğiyle, ilin farklı ilçelerinde kaydını yaptırmış olan ve ekonomik sıkıntı yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere 12 bin 360 Afgani'den oluşan nakdi yardım yapıldı.

Öte yandan Afgan Kızılay'ı Genel Müdür Yardımcısı Molla Nooruddin Turabi, ofisinde, bölge müdürleri ile bir araya gelerek faaliyetlerin hızlandırılması, geliştirilmesi ve kolaylaştırılması konusunu görüştü

Toplantıda konuşan Turabi, bölge müdürlüklerinin faaliyetlerini zamanında yürütmeleri için talimat verirken, mevcut sorunları merkezle paylaşmalarını istedi. (İLKHA)