Afganistan İslam Emirliği: Uyuşturucu ticareti yapan 7 bin 500 kaçakçı tutuklandı

Afganistan İslam Emirliği, geçen yıl nisan ayında haşhaş ekiminin yasaklamasının ardından 4 bin hektardan fazla haşhaş tarlasını yok ettiklerini duyurdu.

Afganistan İslam Emirliği: Uyuşturucu ticareti yapan 7 bin 500 kaçakçı tutuklandı

Afganistan İçişleri Bakanlığına bağlı Uyuşturucu ile Mücadele Birimi Müdürü Mevlevi Hasibullah Ahmedi, açıklamalarda bulundu.

Uyuşturucuyla mücadelede kararlı olduklarını vurgulayan Ahmedi, "Bu yıl ülke genelindeki birçok vilayette haşhaş tarlaları yok edildi. 4 bin hektar tarlaya ekilen haşhaş yok edildi ve hala yok edilmeye devam ediliyor." dedi.

Ahmedi; Kabil, Kandahar, Zabul, Hilmend, Faryab, Belh, Kunduz, Badahşan, Tahar ve Pakistan sınırındaki vilayetlerdeki haşhaş tarlalarının büyük oranda imha edildiğini, kalanlar için de imha çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Uyuşturucu ticareti yapan 7 bin 500 kaçakçı tutuklandı

Afganistan'daki uyuşturucu sorununun dünyayı da etkilediğini kaydeden Hasibullah Ahmedi, çiftçilerin haşhaş yerine farklı ürünleri ekmesi için uluslararası kurumların destek vermesi gerektiğini söyledi.

Ahmedi, "Uluslararası kuruluşlardan haşhaş yerine alternatif sunulması konusunda çiftçilere destek sağlamasını istiyoruz. Ciddi bir şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz. Kimseye bu konuda müsamaha göstermiyoruz. Karara uymayanlar ise cezalandırılacak." diye konuştu.

Bugüne kadar uyuşturucu ticareti yapan 7 bin 500 kaçakçının tutuklandığını ve 500'e yakın imalathanenin imha edildiğini aktaran Ahmedi, operasyonlarda 300 ton uyuşturucunun ele geçirildiğini kaydetti.

Ahmedi, haşhaş tarlalarının yok edilmesi konusunda çiftçilerden direniş görmediklerini belirtti.