Afganistan İslam Emirliği, işgalden kurtuluşun ikinci yılını kutluyor

Afganistan'da, 15 Ağustos 2021'de başkent Kabil'e girerek ülkede emperyalist ABD ve kuklalarının işgaline son veren İslam Emirliği, işgalcilere karşı kazanılan zaferin ikinci yılını kutluyor.

Afganistan İslam Emirliği, işgalden kurtuluşun ikinci yılını kutluyor

Emperyalist ABD ve güdümündeki işgalcilerin Afganistan topraklarında Taliban öncülüğündeki mücahidler karşısında yaşadığı hezimetin yıldönümü.

15 Ağustos 2021'de başkent Kabil'e giren Taliban öncülüğündeki Müslümanlar, ülkede emperyalist ABD ve kuklalarının işgaline son verdi.

Afganistan’ı işgalden kurtararak emperyalistleri hezimete uğratan Afganlar zaferlerinin ikinci yılını kutluyor.

Zafere ilişkin bir mesaj yayımlayan İslam Emirliği’de, “İslami bir nizamın kurulması mücahit milletimizin büyük hayali olmuş ve Allah'a hamdolsun bu hayal gerçekleşmiştir.” denildi.

Emirliğin kutlama mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Şehirlerimiz İslam Emirliği'nin Mücahid güçleri tarafından art arda ele geçirildikten sonra, Kabil şehri de fethedildi. Kabil'in fethinin ikinci yıldönümünde tüm müminleri ve mücahitleri tebrik ediyor, Cenab-ı Allah'tan kendilerine cihad zaferi ve büyük zafer için şükür etme fırsatı vermesini niyaz ediyoruz. 
20 yıllık cihadın zaferi ve mümin halkımızın işgale karşı genel zaferi, sadece Afgan halkının değil, tüm İslam ümmetinin kendisini gururlu, muzaffer ve yüce hissetmesine vesile olan bir gerçektir ve Allah'ın yardımına olan inançlarını güçlendirmiştir.

Afganlar tarih boyunca dinleri, vatanları ve hürriyetleri için büyük fedakarlıklar yapmışlar ve bu büyük fedakarlık ve fedakarlıklar sonucunda İslami bir nizamın kurulması mücahit milletimizin büyük hayali olmuş, Allah'a hamdolsun bu hayal gerçek olmuştur. 
İslam Emirliği, mücahit milletinin gerçek temsili sistemi olarak, Cenab-ı Hakk'ın yardımı ve mücahit milletin desteğiyle, çok yorucu ve büyük bir cihad sürecini başarıyla tamamlamayı ve tekmerkezli birliğin kurulmasını ve sağlamlaştırılmasını sağlayabilmiştir.

Elhamdülillah, artık ülkede güvenliğin sağlanmış, ülkenin bütün topraklarının tek bir önderlik altında yönetilmektedir.Ülkede, İslam nizamı hakim oldumuş ve her şey şeriat penceresinden konuşulmaktadır. Bütün bu zafer ise, şehidlerimizin döktüğü kanlar ve mücahidlerin gösterdikleri büyük fedakarlıklarının sonucudur.

Kabil'in fethi, Afganistan'ın gururlu ve Mücahid ulusunun, işgalcilerin ve yabancıların tahakkümü altında bir hayatı asla kabul etmeyeceğini bir kez daha kanıtladı. 
Ayrıca bugün, işgalcilerin buradaki tüm çabalarının başarısızlığa mahkum olduğunu ve hiçbir işgalci gücün Afgan mücahit milletinin iradesini yenemeyeceğini ve silah zoruyla ve komplolarıyla keyfi rejimlerini onlara dayatamayacağını açıkça göstermiş oldu. 
Afganistan İslam Emirliği liderleri, yaşadıkları sürece milletlerine İslam şeriatı çerçevesinde hizmet edeceklerine, ülkenin kalkınması ve istikrarı için çalışacaklarına ve hiçbir işgalcinin topraklarımızı işgal etmesine izin vermeyeceklerine kararlıdır.”