Afganistan İçişleri Bakanı Hakkani: Kimse bizi görmezden gelemez

Afganistan İçişleri Bakanlığı, hükümetin komşularla, bölgeyle ve dünyayla iyi etkileşim ve ilişkiler istediğini söyledi.

Afganistan İçişleri Bakanı Hakkani: Kimse bizi görmezden gelemez

Siraceddin Hakkani, Birleşik Arap Emirlikleri'nden din alimlerinden oluşan bir heyetle yaptığı toplantıda açıklamalarda bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden din alimlerinden oluşan heyet, ülkenin kısa süre önce Dubai'deki Afgan konsolosluğunu İslam Emirliği’ne devretmesinin ardından Afganistan'a gitti.

Afganistan İçişleri Bakanı Siraceddin Hakkani, bunun için Birleşik Arap Emirlikleri'ne teşekkür etti.

Hakkani hiç kimsenin Afganistan'ı ortadan kaldıramayacağı ve görmezden gelemeyeceğini ifade etti: "Afganistan'ın ıssız bir ada olmasını isteyenler hata yapıyorlar, çünkü Afganistan'ın Rabbi var ve ülkemizin tekrar ihmal edileceği güne gitmesine izin vermeyeceğiz."

Baran sitesinin verdiği habere göre, Kabil'i ziyaret eden Birleşik Arap Emirlikleri Din Alimleri heyeti de Afganistan’ın Dışişleri ve Emri bil Ma'ruf Nehy-i anil Munker bakanları ile bir araya geldi.

İslam Emirliği’nin Dışişleri Bakan Vekili, Birleşik Arap Emirlikleri'nden tutukluların serbest bırakılması, Körfez ülkeleriyle ilişkilerin geliştirilmesi ve insani yardım konularında yardım istedi.