Abbas yönetimi, siyonistleri sevindiriyor: Filistinli direnişçi tutuklandı

Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik ve istihbarat teşkilatlarının elemanları, siyonist işgal rejimiyle güvenlik koordinasyonu çerçevesinde gerçekleştirdiği siyasi tutuklamaları sürdürüyor.

Abbas yönetimi, siyonistleri sevindiriyor:  Filistinli direnişçi tutuklandı

Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik ve istihbarat teşkilatlarının elemanları, siyonist işgal rejimiyle güvenlik koordinasyonu çerçevesinde gerçekleştirdiği siyasi tutuklamaları sürdürüyor.

Abbas yönetimine bağlı Koruyucu Güvenlik teşkilatı ekipleri son olarak dün gece Nablus'ta, işgal rejiminin "arananlar" arasında gösterdiği Yasir Rummane isimli bir direnişçiyi sivil bir araçla yolculuk ettiği esnada tutukladı. 

Yerel kaynaklar, Abbas yönetimi ekiplerinin ondan önce de Kalkilya'nın Hable kasabasında özgürleştirilmiş eski esirlerden Ali Cuda'yı tutukladıkları haber verildi. Bu şahsın daha önce de birkaç kez siyasi sebeplerle tutuklanmış olduğu belirtildi. 

Abbas yönetimi ekiplerinin siyasi amaçlı tutuklamalarında genellikle direniş hareketleri mensupları, basın mensupları, özgürleştirilmiş eski esirler ve öğrenci teşkilatlarının yöneticileri hedef alınıyor. Bunlardan bazılarının işgal rejiminin "arananlar" listesinde yer alması dikkat çekiyor. Bu durum siyasi tutuklamaların en önemli sebeplerinden birinin işgal rejimiyle Abbas yönetimi arasında devam etmekte olan güvenlik koordinasyonu olduğunu gösteriyor.

Siyonistlere ait Kanal 12 isimli tv kanalı, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Sekreteri (Sır Emini) ve aynı zamanda Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın da yakın adamlarından olan Hüseyin Eş-Şeyh'in 7 Ağustos Pazartesi akşamı işgal rejiminin iç istihbarat teşkilatı Şabak'ın başkanı Renon Bar ile buluştuğunu haber vermişti. 

Haberde buluşmanın amacının iki taraf arasında güvenlik koordinasyonunun genişletilmesi, Batı Şeria bölgesinde direniş eylemlerinin önüne geçilmesi için işbirliğinin artırılması ve Filistin Yönetimi'nin güçlendirilmesi olduğuna dikkat çekilmişti.