46 yıllık kısa hayatına öyle şeyler sığdırdı ki

Dar-ı Bekaya irtihal eden büyük dava adamı muhterem Mehmet Yavuz'un aramızdan ayrılışının üzerinden bir yıl geçti. Sevenleri ve dava arkadaşları Onu özlemle yad ediyor.

Dava adamı kimdir, denildiğinde “işte o!” diye parmakla gösterilecek örnek bir insan kısacık hayatına çok şeyler sığdırdı. Mazlumiyet ve yokluk içerisinde geçen bir hayat mücadelesinde genç yaşta İslami davayla tanışmış ve sonrası üniversite yılları nihayetinde öğretmenlik. Hayatının her alanında bu davaya hizmetle vaktini geçirdi.

İşkence, zindan hayatı onu hizmetinden alıkoyamadı. Durmadan, yorulmadan, usanmadan hastalık ta ki bedenini yorgun düşürüp yataklara düşürünceye kadar gece gündüz demeden dava için çalıştı.

Bir insan bu kadar İslami bir şahsiyeti üzerinde taşıyabilir. Mütevazi ama vakur, mütebessim olan Mehmet Yavuz 'un şahsiyetli yaşamı ve şerefli duruşu sevenleri için adeta bir güven abidesiydi. Ömrünü İslami davaya adayan Yavuz, ümmetin derdiyle dertlenen mümtaz bir şahsiyetti.

Sözü güzel, özü güzel, içi güzel Mehmet Yavuz Hocaya doyamadık. İnsanları kendine hayran bırakan Büyük Dava Adamı Merhum Mehmet yavuz’un hayatından kendimize göre çıkaracağımız dersler de vardır. Hepimiz sahabeleri hayırla yad ediyoruz, Mehmet Yavuz günümüzde sahabe hayatını canlandıran bir ağabeyimizdi.

Vefatının sene-i devriyesinde Rahmet ve özlemle yad ediyoruz.