21 yaşındaki Hollandalı genç İslamı seçti

21 yaşındaki lyos içindeki oluşan boşluk ve ruhundaki sıkıntıları giderecek olan İslam dinini seçerek Fuat ismini aldı.

21 yaşında olan Lyos nasıl İslam dinini seçtiğini şu cümleler ile anlattı; Benim dedem aslen Cezayirli, annemde Hollanda'da doğup büyümüş, Hollandalı biriyle evli. Maalesef annem ve dedem de İslam'dan habersiz yaşamışlar. Onlardan herhangi bir şey öğrenemedim. Sadece dedemin köken olarak geldiği Cezayiri araştırınca oranın bir İslam ülkesi olduğunu öğrenmiştim.

Hayatım devamlı bir boşluk üzerine devam ediyordu. Hayatla ölümle ilgili aklıma takılan sorular vardı. Bir türlü bunların cevabını bulamıyordum. Bu durum içimde sıkıntıların oluşmasına sebep oluyordu. Her zaman bir arayış içerisindeydim.
Lise yıllarında Müslüman öğrencilerle tanışana kadar hayatım böyle devam etti. Maalesef ilk dönem tanıştığım Müslüman arkadaşlarım da dinlerini yaşamadıkları için onlardan da pek bir şey öğrenemedim. Daha sonra dinlerini yaşayan Kur'an okuyan arkadaşlarım oluşmaya başladı. Hatta Müslüman bir arkadaşım vardı oda benim gibi boşluktaydı. Kendisi Kur'an okumaya başlayınca dinini yaşamaya başladı. Bu arkadaşım bana Kur'an ayetlerini okumaya başladı.

Kur'an ayetlerini duyunca sanki yıllardır aradığım duymak istediğim şeyler bu dedim. Beni fazlasıyla etkiledi. Kendi kendime dedim işte senin içindeki, aklındaki sıkıntıları, kafana takılan soruları giderecek bu Kur'an ayetleridir. Müslüman arkadaşlarımın bana davranış şekli ve konuşmaları da benim ruh dünyamı etkiledi. Allah'ın bana bu insanlar vasıtasıyla bir şeyler anlatmak istediği hissi içimde oluştu. Kendi kendime düşünmaya başladım ve dedim ki senin yerin burası bunların yanı ve İslam dini. Artık Müslüman olmak için kendimi hazırlmaya başladım.

Ahmet arkadaşımla daha önceden tanışıyordum. Ona İslam dinine girmek Müslüman olmak için kendimi hazır hissettiğimi söyledim. Kendisi beni Hicret Camisine davet etti. Gel beraber camiye gidelim ve imamın getirdiği Şehadeti getirirerek Müslüman olursun dedi.

Şimdi aranızda bulunuyorum inanın Kelime-i Şehadet getirirken sanki ruhum uçuyordu. Müslümanların bana sarılması tebrik etmesi beni o kadar etkiledi o kadar duygulandımki kelimelerle anlatamam, göz yaşlarımı tutamadım. Zaten bir rüya alemi gibi yaşıyordum arayıştaydım işte bugün o rüyam gerçekleşti. Bu topluluğun beni bağrına basışıyla bir insan olarak değerimin olduğunu anladım.

Bundan sonra artık İslamı en güzel şekilde öğrenmek ve yaşamak istiyorum.

Kur'an okunurken en çok hangi ayetten etkilendiği sorulduğunda ise Lyos (Fuat) şunları söyledi, Müslüman arkadaşım bana ayetleri okurken İsra Suresinde 'Yeryüzünde böbürlenerek dolaşma! Ne yeri yarabilir ne de dağlarla boy ölçüşebilirsin' ayetini duyunca adete tüylerim diken diken olmuştu. Bu beni öyle etkilediki bütün hayatımın değişmesine vesile oldu.

Lyos (Fuat) kardeşimiz aynı zaman ağır bir hastalık süreci geçiriyor. Müslüman kardeşlerinden dua beklediğini dile getirdi.

Habernas