Umut Kervanı, Hatay'da yüzlerce depremzede aileye gıda yardımında bulundu

Deprem felaketinin 32'nci gününde de yardım faaliyetlerini aralıksız sürdüren Umut Kervanı, Hatay'da kurduğu Deprem Koordinasyon Merkezi bünyesinde depremzedelerin ihtiyaç durumlarına göre her gün farklı bir çalışmayla yaraları sarmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremde en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da kurduğu aş eviyle günlük yaklaşık 10 bin depremzedeye sıcak yemek hizmeti veren Umut Kervanı, yüzlerce aileye gıda paketi desteğinde bulunarak hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Bulundukları çadırlarda herhangi bir mutfak teşkilatının olmaması göz önüne alınarak daha çok konserve ve kahvaltılık ürünlerden oluşan gıda paketlerini almak isteyen depremzedeler, Umut Kervanı Deprem Koordinasyon Merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Deprem Koordinasyon Merkezi Sosyal Market çadırında gıda paketi ve su yardımı alan depremzedelerden çocuk sahibi aileler, görevlilerin yardımıyla giyim çadırından kız ve erkek çocukları için iç çamaşır yardımını alıyor.

Umut Kervanı Vakfı Hatay Koordinatörü Hakan Ayçoban

Merkez Defne ilçesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Umut Kervanı Vakfı Hatay Koordinatörü Hakan Ayçoban, sürecin uzun soluklu bir çalışma olduğunu belirterek hayırseverlere çağrıda bulundu.

Konuşmasının başında bugünün depremin 32'nci günü olduğunu hatırlatan Ayçoban, "Hatay'ın Defne ilçesindeyiz, Daha önce olduğu gibi bugün de gıda dağıtımı yapıyoruz. Kahvaltı ve temel ihtiyaç malzemelerini dağıtıyoruz. Periyodik aralıklarla bu dağıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Gücümüz yettiğince devam etmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Hayırseverlere teşekkürlerini ileten Ayçoban yürütülen çalışmaların hayırseverlerin desteğiyle sürdürdüklerine vurgu yaptı.

Deprem bölgesinin sıkıntılı ve zorlu olduğunun altını çizen Ayçoban, "Yardımların mutlaka sürekli olması ve devam etmesi lazım. Tüm hayırseverlerimize sesleniyoruz: 'Yardımlarına devam etsinler. Burada gerçekten ihtiyaç var ve insanlar ihtiyaç içerisindedirler. Yardımların devamını bekliyoruz. Allah hepsinden razı olsun.' " dedi.

İLKHA