Filistin'de direniş eylemi: Bir işgal askeri yaralandı, eylemci şehid edildi

Siyonist işgal rejiminin barbarca saldırı ve katliamlarına karşı, Filistin halkının direniş eylemleri devam ediyor. Bugün gerçekleşen bir direniş eyleminde de, bir işgalci yaralanırken eylemi gerçekleştiren genç işgalcilerin kurşunlarıyla katledildi.

Filistin'de direniş eylemi: Bir işgal askeri yaralandı, eylemci şehid edildi

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Ramallah'ın yakınındaki işgal rejimine ait sözde askeri kontrol noktasında bıçaklı eylem gerçekleştiren Filistinli bir genç, bir işgal askerini yaraladı.

Direniş eylemini gerçekleştiren genç, işgalcilerin sıktığı gerçek mermilerle şehid edildi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, Sivil İşler Genel Komitesi tarafından kendilerine verilen bilgiye göre Rantis kontrol noktasında bir Filistinlinin işgal askerlerinin attığı mermilerle şehid edildiği bilgisinin verildiğini duyurdu. 

Siyonistlere ait Ynet haber sitesinin yayınladığı haberde de bir işgalci askerin, silahını almaya çalışan bir kişinin saldırısı sonucu hafif yaralandığı belirtildi. Siyonistlerin haber sitesinde askere saldırıda bulunan kişinin ise öldürüldüğü duyuruldu.

İşgal ordusu sözcüsü de yaptığı açıklamada, "şüpheli bir kişinin" Rantis askeri kontrol noktasına geldiği, İsrail askerinin onu aramak istemesi üzerine de askere saldırdığı ve silahını almaya çalıştığı iddiasında bulundu. 

İşgal ordusu sözcüsü açıklamasında, "Çıkan kavga üzerine olay yerindeki askerlerden birinin şüpheli kişinin üzerine ateş ettiği ve onu etkisiz hale getirdiği" ifadesine yer verdi.

İşgal ordusu sözcüsü söz konusu işgalci askerin hafif yaralandığını ve tedavi için hastaneye kaldırıldığını söyledi.