Araba lastiği patlatarak ve orman yakarak hak ve özgürlük aramak / Nurullah Yılmaz

'Kelaşnikof' yetersiz kalmış olacak ki, şimdilerde 'Ateşin Çocukları' ile araba lastiği, havai fişek fabrikası patlatarak; orman, işyeri ve bahçe yakarak; gariban işçileri öldürerek özgürlük ve barış getirecekler!

Araba lastiği patlatarak ve orman yakarak hak ve özgürlük aramak / Nurullah Yılmaz

Yıl olmuş 2020,

En sıradan meseleler için dahi sosyal medya aracılığı ile yüzbinler organize edilip sokaklara dökülür, isyanlar, protestolar ve sivil eylemlerle hükümetler, yönetimler devrilirken,

Onlar ise, tepelerinde en son teknoloji ile donatılmış droneler, İHA’lar, SİHA’lar dolaşırken, hala ellerinde “kelaşnikof”, yanlarında da iki şarjör ile devletler yıkabileceğini, devlet kurabileceğini zannediyorlar.

“Kelaşnikof” yetersiz kalmış olacak ki, şimdilerde “Ateşin Çocukları” ile araba lastiği, havai fişek fabrikası patlatarak; orman, işyeri ve bahçe yakarak; gariban işçileri öldürerek özgürlük ve barış getirecekler!

Vurarak, yakarak, yıkarak özgürlük getirmek!

Dünyanın en mazlum ve mağdur insanlarını/halkını, dünyanın en büyük “terörist”leri algısına zemin hazırlamak ancak bu zihniyetin başarabileceği bir iş.

*

“Çukur Olayları”ndan sonra sesleri solukları kesilmişti. Binlerce genci o çukurlara gömdüklerinden dolayı muhtemelen ellerinde yakacak, yıkacak kimse kalmamıştı.

Yeni yetmeler bulmuş olmalılar ki, marifetmiş gibi, çok büyük iş başarmışlarmış gibi, son dönemlerde habire “Ateşin Çocukları...” ile başlayan haberler yayınlıyorlar.

Bu “Ateşin Çocukları” da öyle kelli felli adamlar veya militanlar değil. Genelde 16, 18 yaşlarında, daha ne olup bittiğini dahi bilmeyen, büyük şehirlerin yoksul semtlerinde perişan haldeki ailelerin çocukları oluyor.  Zaten bir iki saldırıdan sonra da genelde tespit edilip 20, 30 yıl hapis cezası ile cezalandırılıyorlar.

*

40 yıldır savaşıyorlar, hala bir savaş tecrübesi yok, hala zerre kadar ders almamışlar.

Sol, sağ, dini veya mezhebi, dünyada çözümü bu tarz yöntemlerde bulan hiçbir kesim kalmadı. Onlar hala bu tarz eylemlerle savaş kazanacağını, devlet kuracağını, özgürlük getirebileceğini sanıyorlar.

Hadi diyelim ki böyle inanıyorlar, tercihleri bu, silah ve savaş... Diyelim ki başka yöntemlerden anlamıyor veya tercih etmiyorlar.

Ama havai fişek fabrikası patlatmak,

Başka partilerin veya onlar gibi düşünmeyenlerin, hatta bazen hiç tanımadıkları kişilerin rastgele evlerini, işyerlerini veya arabalarını yakmak,

Orman işçilerini mayınla havaya uçurmak, baraj işçilerini yok etmek,

Sağlık ve yardım kuruluşlarının çalışanlarını katletmek

Telefon direklerine ve baz istasyonlarına savaş açmak

Orman yakmak

En komiği de araba lastiği patlatmak...

Muhtemelen yel değirmenlerine savaş açan Don Kişot’un dahi hayal gücü bu kadar gelişmiş değildi.

Bir dönem, “İzmaritleri bile yere atmıyorlar” denilerek parlatılmaya çalışılanlar orman yakmakla, araba lastiği patlatmakla övünüyor. Ne kadar cilalasalar boş.

Bu hareket tarzları da sadece bugüne has değil. Sahneye çıktıkları ilk günlerden beri, hakim oldukları tüm yerlerde böyleler. Güçlü oldukları yerlere bakın bir tane farklı, ayrık ot bulamazsınız.

Bunca şeye rağmen bunlara ses etmeyen beyinleri uyuşturulmuşlar, utanmadan her defasında “fi tarihinde şunu şunu yaptınız” diye başka yerlere hesap sormaya kalkıyorlar.

Hatırlarsınız, 28 Nisan’da Afrin’de şehir merkezinde bir patlama olmuştu. “Efrîn’de patlama: En az 60 çete öldü” başlıklı bir haber yapmışlardı. Oysa, çete dediklerinin çoğu çocuk ve kadın olan sivillerdi. Her habere, her olaya yorum yaparak insan hakları havarisi kesilenler, “ne oluyoruz” diyecek kadar dahi bir tepki ortaya koymadılar.

Öyle ya, Sanco Panza’sız Don Kişot mu olurmuş!

*

Dönem dönem böyle paravan yapılar kuruyorlar.

Bu paravan yapıların yaptığı her eylemi büyük bir iş yapılmış edasıyla haber yapıp propagandasını yapıyorlar.

Fazla tepki çeken eylemler olunca bizden değiller diye geçiştiriyorlar. Ancak tepki gelmezse yine devam ediyorlar.

Bu bazen TAK oluyor, bazen de Ateşin Çocukları oluyor. İsimler değişse de zihniyet aynı...

Oysa az buçuk örgütsel yapıları bilenler bilir ki, ani gelişmiş münferit olaylar dışında kolay kolay kontrol dışı olaylar ve eylemler yaşanmaz. Yaşanması durumunda da marifetmiş gibi haber yapılmaz. Gündem olmuşsa bile ya geçiştirilip üstü kapatılmaya çalışılır ya da hata olduğu dile getirilir, özür dilenir.

Bazen yukarıdakileri dile getirirken, bu zihniyetle barışık olmadığımızdan abarttığımızı veya olmayan bir şeyi öyleymiş gibi göstermeye çalıştığımızı iddia edenler veya düşünenler oluyor.

Örnek olması bakımından, kısa bir Google taramasından dahi rahatlıkla bulabileceğiniz, yüzlerce  haberden birkaç tanesini alıntılayalım;

-Sakarya’da havai fişek fabrikasında yaşanan patlamayı Ateşin Çocukları İnisiyatifi üstlendi.(1)

-Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Bursa ve Sakarya'da AKP ve işbirlikçilerine ait iki iş yerini yaktı.(2)

-Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Muğla, İzmir ve Antep’te bir dizi eylem gerçekleştirdiğini açıkladı.

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, 26 Haziran günü Muğla’nın Milas ilçesinde bir aracı ve İzmir’in Aliağa ilçesinde de bir petrokimya fabrikasını yaktı.

İnisiyatif, 27 Haziran’da İzmir Bornova’da doğal üyelerinin iki tırın geçişi sırasında eylem gerçekleştirdiğini kaydetti. Ateşin Çocukları İnisiyatifi, aynı gün Antep’te bulunan askeri lojmanların bahçesini yaktığını ifade etti. Ayrıca aynı bölgede 10 adet aracın lastiklerinin patlatıldığı ifade edildi. (3)

-Ateşin Çocukları İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamaya göre, 27-29 Haziran tarihleri arasında çok sayıda kentte en az 11 yakma eylemi gerçekleşti.

Buna göre; 27 Haziran’da Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir kapalı spor salonu ateşe verildi, Bursa’da ise Alanyurt Uludağ caddesinde lüks bir araç yakıldı.

28 Haziran’da Adana’nın Sarıçam ilçesinde 2500 metrekarelik alanda inşa edilen nişasta fabrikası yakıldı, Bursa’nın Gemlik ilçesinde bir dükkanı, aynı kente bağlı Orhangazi ilçesinde geniş bir alanda kurulu plastik geri dönüşüm tesisi, Manisa’da organize sanayi bölgesinde bulunan bir plastik fabrikası, Antalya’da bir alanda toplanmış kuru tomruklar, İzmir’in Karabağlar ilçesinde bir mobilya fabrikası, İstanbul’un Şişli ilçesinde bir tekstil atölyesi, İzmir’in şehirlerarası otogarında “Türklere ait” bir yolcu otobüsü yakılarak kullanılmaz hale getirildi.

29 Haziran’da Bursa Gürsu’da bir geri dönüşüm fabrikası ateşe verildi. (4)

-Ateşin Çocukları yakıyor

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Türkiye’nin 4 dört kentinde iş yerleri ve araçları ateşe verdi. İnisiyatif, 20 Haziran günü İzmir’in Konak ilçesinde bulunan valilik binasını; Muğla’nın Kuşadası’nda bulunan bir atık alanını; Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir özel otomobili; İstanbul Üsküdar ve Sultanbeyli’de iki aracı yaktı. (5)

-Ateşin Çocukları İnisiyatifi, İzmir, Antalya, Kocaeli ve Eskişehir’de bazı yerleri ateşe verdi.

Ateşin Çocukları İnisiyatifi 17-18 Mayıs tarihlerinde bir dizi eylem gerçekleştirdiğini açıkladı.

İnisiyatif açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“17.05.2020 tarihinde İzmir İnkılap mahallesinde İzban toplu taşıma yeri yakılmıştır. Birkaç saat boyunca tren seferleri kesintiye uğratılmıştır.

18.05.2020 tarihinde Antalya-Serik ilçesi Belen turizm merkezi yolunda bulunan bir mobilya atölyesinin deposu yakılmıştır. Depo ve içerisinde bulunan kamyonlar küle dönmüştür.

18.05.2020 tarihinde Kocaeli-Şekerpınar organize sanayi bölgesinde polis ve ailelerinin uğrak yeri olan bir restaurant yakılmıştır.

18.05.2020 tarihinde Eskişehir EMKO sanayi bölgesinde bulunan fabrika ve deponun tamamı yanarken... (6)

-Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Bursa, Ankara, İzmir ve Sakarya’da bir atık kağıt deposu, üç büyük gıda ve lojistik deposu, büyük bir plastik fabrikası, bir oto galerisi ve çatı malzemeleri üreten bir fabrika deposunu yaktıklarını bildirdi. (7)

1-https://anfturkce.com/guncel/sakarya-daki-patlamayi-atesin-Cocuklari-Inisiyatifi-uestlendi-143027
2-https://anfturkce.com/bIlIm-teknIk/atesin-Cocuklari-Insiyatifi-nden-aciklama-140728
3-https://firatnews.com/guncel/atesin-Cocuklari-Inisiyatifi-nden-aciklama-142770
4-https://anfturkce.com/guncel/atesin-Cocuklari-Inisiyatifi-nden-uec-guende-11-yakma-eylemi-142864
5-https://yeniozgurpolitika.net/atesin-cocuklari-yakiyor/
6-https://anfturkce.net/guncel/atesin-Cocuklari-Inisiyatifi-nden-yakmalara-iliskin-aciklama-141006
7-https://anfturkce.com/guncel/atesin-Cocuklari-Inisiyatifi-nden-doert-kentte-eylem-143068

Nurullah Yılmaz / Habernas